Te delikatne, maślane ciasteczka z witrażykiem z dodatkiem dżemu BIO Malina od Sad Danków to nie tylko pyszny smakołyk, ale także ozdoba stołu, która zachwyci Twoich gości! Idealne na świąteczny prezent lub jako deser do herbaty.
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy deser, te kruche ciasteczka z witrażykiem z dżemu malinowego będą strzałem w dziesiątkę!
Składniki:
130 g masła
1/2 szklanki cukru pudru
1 jajko
250 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
Cukier puder do dekoracji
Dżem BIO Malina od Sad Danków
Sposób przygotowania:
Przygotuj kruche ciasto, schłódź w lodówce, a następnie rozwałkuj i wytnij kółka. W połowie ciasteczek wytnij gwiazdkę lub serduszko.
Piecz w 160°C przez około 15 minut.
Posmaruj całe ciasteczka dżemem, a te z wyciętym wzorem oprósz cukrem pudrem. Połącz w pary, tworząc efekt witrażyka.
Efektowne, smaczne i proste! Spróbuj i poczuj magię w każdym kęsie.
Smacznego!
Comentarios