top of page

Kruche ciasteczka z witrażykiem #BioPrzepis

Te delikatne, maślane ciasteczka z witrażykiem z dodatkiem dżemu BIO Malina od Sad Danków to nie tylko pyszny smakołyk, ale także ozdoba stołu, która zachwyci Twoich gości! Idealne na świąteczny prezent lub jako deser do herbaty.



Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy deser, te kruche ciasteczka z witrażykiem z dżemu malinowego będą strzałem w dziesiątkę!


Składniki:


130 g masła

1/2 szklanki cukru pudru

1 jajko

250 g mąki pszennej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki cukru wanilinowego

Cukier puder do dekoracji

Dżem BIO Malina od Sad Danków


Sposób przygotowania:


  1. Przygotuj kruche ciasto, schłódź w lodówce, a następnie rozwałkuj i wytnij kółka. W połowie ciasteczek wytnij gwiazdkę lub serduszko.

  2. Piecz w 160°C przez około 15 minut.

  3. Posmaruj całe ciasteczka dżemem, a te z wyciętym wzorem oprósz cukrem pudrem. Połącz w pary, tworząc efekt witrażyka.


Efektowne, smaczne i proste! Spróbuj i poczuj magię w każdym kęsie.


Smacznego!

0 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentarios


bottom of page