NASZA HISTORIA
Mała rodzinna przetwórnia
Gospodarstwo założone zostało w roku 1911 przez Romualda Wendę. Zaczynaliśmy od sadu jabłoniowego i zbóż. Dzisiaj areał upraw sadowniczych jest znacznie większy i wynosi ponad 45 ha.
Na początku Sad Danków był tylko dodatkiem do ekologicznego gospodarstwa, które przejęliśmy po rodzicach. W 2010 r. przeszliśmy całkowicie na ekologię. Od tej pory staramy się tworzyć tradycyjne i zdrowe smaki, które sami chcielibyśmy gościć na naszych stołach.
O SAD DANKÓW
Nasza działalność opiera się przede wszystkim na produkcji i przetwórstwie owoców. Bio przetwórnia Sad Danków to miejsce gdzie stawiamy na jakość produktu. Tworzymy zdrowe i pyszne dżemy, konfitury, musy owocowe.
W każdym słoiku zamykamy kawałek lata – pachnące, ekologiczne owoce.
Nasze gospodarstwo w Dankowie Dużym to przede wszystkim:
- zamiłowanie i szacunek do ziemi
- praca kilku pokoleń
- tradycja
- nowoczesność technologii
- dbałość o zdrowie
BIO SAD DANKÓW PRZETWÓRNIA, W KTÓREJ POWSTAJĄ SMAKI I ZAPACHY, KTÓRE CHCEMY PAMIĘTAĆ
Nie dolewamy wody, nie oszczędzamy na owocach, nie rezygnujemy głównie z produkcji sezonowej. Dlaczego? Według nas najważniejsza jest uczciwość w stosunku do klienta. Robimy po prostu pyszne i zdrowe przetwory. Opinie klientów z którymi mamy przyjemność spotykać się na targach tylko utwierdzają nas w tym przekonaniu.
To co robimy to praca, pasja i wielkie serce jakie w nią wkładamy. Jesteśmy dumni z każdego naszego produktu.
Tworzymy zdrowe i pyszne dżemy, konfitury, musy owocowe. W każdym słoiku zamykamy kawałek lata – pachnące, ekologiczne owoce.
Znaczną część naszych produktów stanowią przetwory bez dodatku cukru. Dla tych co liczą kalorie i preferują kwaśniejsze smaki to wybór doskonały. Dla łasuchów przygotowaliśmy linię produktów z dodatkiem cukru trzcinowego. Ale nie martwcie się to dżemy niskosłodzone.