top of page

Lekki deser warstwowy w szklance #BioPrzepis

Chcesz spróbować czegoś lekkiego, ale pełnego smaku? Ten deser warstwowy to połączenie chrupiących ciasteczek, kremowego mascarpone, owocowego dżemu i świeżych owoców. Prosty, szybki i niezwykle pyszny!



Składniki:


Ulubione ciasteczka (np. digestive lub herbatniki)

250 g mascarpone

200 ml śmietanki 30%

1 łyżka cukru pudru

Dżem BIO Jagoda Sad Danków

Świeże owoce (np. maliny, borówki)

Orzechy (opcjonalnie)


Przygotowanie:


  1. Ubij śmietankę, a następnie wymieszaj ją z mascarpone i cukrem pudrem na gładki krem.

  2. Na dno szklanek lub pucharków połóż pokruszone ciasteczka.

  3. Na ciasteczka nałóż warstwę kremu z mascarpone i śmietanki.

  4. Na krem nałóż łyżeczkę dżemu BIO Jagoda od Sad Danków, który doda deserowi świeżości i owocowego smaku.

  5. Powtarzaj warstwy, aż uzyskasz pożądaną wysokość.

  6. Wierzch udekoruj świeżymi owocami oraz posyp posiekanymi orzechami, jeśli lubisz chrupiący akcent.


Gotowe! Ten lekki, owocowy deser, który zadowoli każdego.


Smacznego!

1 wyświetlenie0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Σχόλια


bottom of page