top of page

Puszyste Placuszki z Owocami #BioPrzepis

Słodkie, jeszcze ciepłe placuszki podane z pysznymi dodatkami, to doskonały sposób na rozpoczęcie dnia lub przyjemność, którą możesz dzielić się z bliskimi. Dziś przedstawiamy nasz sprawdzony przepis na jogurtowe placuszki, które w połączeniu z dżemem Sad Danków zyskują wyjątkowy smak.



Wystarczy kilka prostych składników, żeby wyczarować posiłek pełen słodkiej magi. Zobacz, jakie to proste!


Składniki:

  • 225 g jogurtu naturalnego

  • 40 g cukru

  • 2 jaja M

  • 100 g mąki

  • 2 g proszku do pieczenia

  • olej do smażenia

  • ulubiony dżem Sad Danków

  • świeże owoce


Jak przygotować placuszki?


  1. Wymieszaj jogurt z jajkami i cukrem, aż uzyskasz jednolitą masę.


  2. Do mokrych składników dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połącz składniki.


  3. Rozgrzej patelnię i smaż placuszki na średnim ogniu, używając odrobiny oleju. Smaż je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste.


Placuszki najlepiej smakują z dżemem Sad Danków, który idealnie podkreśli ich delikatną słodycz. Dodaj świeże owoce, aby jeszcze bardziej wzbogacić smak.


Ten przepis jest prosty, szybki i na pewno się uda. Niezależnie od tego, czy robisz placuszki na śniadanie, deser, czy na popołudniową przekąskę, zawsze będą smakować wyśmienicie.


Smacznego!

10 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

コメント


bottom of page