top of page
Szukaj

Aksamitny pudding chia z agrestem #BioPrzepis

  • Zdjęcie autora: Kamila Barra
    Kamila Barra
  • 25 mar
  • 1 minut(y) czytania

Nasiona chia to świetny, zdrowy dodatek do deserów - sprawdź nasz przepis na aksamitny pudding z BIO dżemem agrestowym!



Składniki:

6 łyżek nasion chia

400 ml mleka lub napoju roślinnego

BIO Agrest Sad Danków

Owoce do dekoracji

Opcjonalnie: cukier lub słodzik



Wykonanie:

  1. Nasiona chia zalewamy mlekiem lub napojem roślinnym i energicznie mieszamy.

  2. Nasiona odstawiamy na 5 minut, po tym czasie ponownie mieszamy, by uniknąć grudek.

  3. Wkładamy na min. godzinę (najlepiej zostawić na całą noc).

  4. Gotowy pudding przekładamy do pucharków, dodajemy dżem BIO agrest i świeże owoce.


To wszystko - proste prawda?

Smacznego!

 
 
 

Comments


bottom of page